7 pași simpli pentru a curăța scaunul tău de birou din material textil

În prezent ne petrecem multe ore așezați în fața calculatorului, iar scaunul de birou reprezintă martorul tăcut al muncii noastre cotidiene. Este important ca la final de zi să acordăm câteva minute și scaunului de birou, pentru a asigura astfel igiena și un mediu propice pentru lucru.

Curățarea unui scaun de birou este relativ simplă și ajută la menținerea aspectului și rezistenței acestuia în timp. Iată câteva măsuri simple pentru a preveni murdărirea acestuia:

1) Pregătirea materialelor de curățat necesare

Pentru a curăța scaunul de birou trebuie să ai la îndemână câteva materiale pentru curățare: o cârpă moale sau o cârpă din microfibră, un aspirator de mână, o soluție de curățare pentru tapițerii sau o soluție cu apă caldă și detergent, o perie cu peri moi.

2) Verificarea instrucțiunilor producătorului

Înainte de a începe curățarea, este recomandat să verifici instrucțiunile producătorului, pentru orice recomandări sau specificații legate de curățare. În acest fel, afli ce soluții sunt adecvate pentru materialul din care este făcut scaunul și ce nu este recomandat să folosești.

3) Aspirarea prafului și murdăriei

Procesul de curățare poate începe cu aspirarea prafului și murdăriei de pe tapițeria scaunului. Asigură-te că aspiri și zonele unde murdăria sau praful se pot acumula, precum cusăturile, marginile și colțurile.

4) Îndepărtarea petelor

Dacă există pete pe scaun, acestea pot fi curățate folosind o soluție formată din apă și detergent de curățat. Aplică soluția pe o cârpă moale și testeaz-o pe o zonă mai puțin vizibilă, pentru a preîntâmpina decolorarea sau deteriorarea materialului. Curăță apoi pata folosind mișcări ușoare și circulare. Evită să umezești în exces tapițeria.

5) Curățarea suprafețelor scaunului

Curăță spătarul, cotierele și șezutul scaunului, atât pe interior, cât și la exterior. Poți folosi o perie sau un burete ușor înmuiate în soluție de curățare. Clătește de mai multe ori peria pentru a îndepărta murdăria și reziduurile curățate.

Și în această etapă, ai grijă să nu umezești prea mult tapițeria. Elimină excesul de detergent cu o cârpă ușor umezită în apă pentru a preveni formarea unor reziduuri ce pot atrage murdăria.

6) Curățarea mecanismelor și accesoriilor scaunului

Un scaun de birou prezintă câteva piese ce trebuie și ele curățate – brațele de reglare, piciorul, roțile. Folosește în acest caz o perie ușor umezită în soluție de curățare și șterge aceste accesorii. Cu o cârpă umezită în apă curăță excesul de detergent.

7) Uscarea scaunului de birou

Cu o lavetă uscată sau cu o cârpă moale, șterge scaunul de umezeala rămasă în urma curățării. Lasă apoi scaunul să se usuce treptat într-o zonă bine ventilată, dar ferită de razele soarelui sau de orice altă sursă directă de căldură.

Curățarea și întreținerea regulată a scaunului este importantă, pentru a-l menține într-o stare bună cât mai mult timp și a beneficia de un cadru sănătos atunci când lucrezi. Ca ultim sfat, încearcă să minimizezi riscul pătării sau murdăririi scaunului, evitând să mănânci sau să bei în același loc în care îți desfășori activitatea. În acest fel, spațiul tău de lucru va rămâne mereu curat și prezentabil.

Dacă vrei o curățare profesională și în profunzime a scaunelor tapițate, vezi ofertele noastre. Ai o firmă? Verifică serviciile noastre business!