Aspiratorul cu injecție-extracție: Cum funcționează și de ce este cel mai eficient mijloc de curățare în profunzime a tapițeriilor?

Curățenia în profunzime a tapițeriilor este esențială pentru menținerea unui mediu sănătos și plăcut în locuință. În acest sens, aspiratorul cu injecție-extracție s-a dovedit a fi un instrument esențial în arsenalul firmelor profesionale de curățenie.

Acest dispozitiv ingenios nu doar îndepărtează murdăria vizibilă, ci acționează în profunzime, eliminând particulele invizibile (acarienii, alergenii), care pot afecta calitatea aerului din interiorul unei locuințe.

aspirator injectie extractie karcher

Aspiratorul poate fi utilizat pentru curățarea canapelelor, colțarelor, scaunelor tapițate etc.

Cum funcționează aparatul cu injecție-extracție? 

Aspiratorul cu injecție-extracție utilizează o tehnologie avansată pentru a curăța tapițeriile în profunzime. Procesul este împărțit în două etape principale:

 1. Injecția – în prima etapă, aparatul injectează cu presiune mare în materialul textil o soluție specială de curățare cu spumare redusă. Această soluție pătrunde adânc în fibra tapițeriei dizolvând murdăria, petele și neutralizând acarienii și bacteriile.
 2. Extracția – după ce soluția de curățare și-a făcut efectul, aspiratorul trece la următoarea etapă. Prin intermediul unei suflante puternice și a unui sistem de aspirare eficient, aparatul îndepărtează apa murdară și impuritățile din material, lăsând în urmă o suprafață curată și proaspătă.

Pe lângă curățarea în profunzime, aspiratorul cu injecție-extracție conferă și o senzație de prospețime materialului textil, neutralizând mirosurile neplăcute. Acest lucru este deosebit de important în cazul tapițeriilor care au fost expuse la diverse surse de mirosuri, cum ar fi fumul de țigară sau animalele de companie.

Secretul curățeniei profunde pentru tapițerii

Pentru a obține rezultatele dorite în curățarea tapițeriilor, procesul de injecție-extracție trebuie însoțit și de alte etape necesare, realizate cel mai bine de către o echipă profesională de curățenie. Iată pașii cheie pentru obținerea unei curățenii impecabile:

 1. Aspirarea și desprăfuirea preliminară – înainte de aplicarea tehnologiei de injecție-extracție, se începe prin curățarea și desprăfuirea suprafeței textile. Această primă etapă elimină murdăria vizibilă și particulele fine de praf, pregătind astfel suprafața pentru curățarea în profunzime.
 2. Eliminarea petelor cu soluții profesionale – îndepărtarea petelor reprezintă o parte crucială a procesului. O echipa de curățare utilizează soluții profesionale adaptate tipului de pete și materialului textil. Aceste soluții sunt alcătuite astfel încât să ofere rezultate eficiente fără a afecta țesătura sau culorile.
 3. Curățarea prin metoda injecție-extracție – în acest moment se poate aplica tehnologia de injecție-extracție. Prin injectarea unei soluții de curățare speciale în țesătură, murdăria și impuritățile sunt dizolvate în profunzime. Apoi, aspiratorul cu putere mare extrage atât soluția de curățare, cât și impuritățile încorporate în material, asigurând o curățare eficientă și completă.
 4. Aspirarea umidității pentru uscare rapidă – după procesul de injecție-extracție, se efectuează o aspirare suplimentară pentru a îndepărta umiditatea rămasă în țesătură. Acest pas este important pentru a asigura o uscare rapidă a articolelor curățate, prevenind astfel apariția mirosurilor neplăcute și a mucegaiului.

Prin integrarea acestor pași într-un proces de curățare profesională, se obțin rezultate peste așteptări, murdăria vizibilă fiind îndepărtată. Textilele curățate în profunzime capătă un aspect curat, proaspăt și contribuie la crearea unei atmosfere mai sănătoase în locuință.

De ce este acest proces de aspirare eficient?

Acest tip de aspirare se remarcă prin anumite beneficii ce fac diferența în obținerea unor rezultate eficiente și de calitate:

 • Curățarea în profunzime a tapițeriilor
 • Igienizare avansată
 • Eliminarea murdăriei și a reziduurilor
 • Protejarea fibrelor
 • Rezultate vizibile și durabile

În concluzie, putem spune că aspiratorul cu injecție-extracție se dovedește a fi o alegere excelentă pentru curățarea în profunzime a tapițeriilor. 

La Mr. Magic, beneficiem de tehnologie de vârf furnizată de producători renumiți în industria curățeniei profesionale, cum ar fi Karcher, Taski, Diversey sau Bosch. Dacă vrei să beneficiezi de servicii profesionale de curățare a tapițeriilor, fie acasă, fie la birou, nu ezita să ne contactezi!