7 Sfaturi Pentru Curățarea Canapelelor din Piele

Canapelele de piele nu sunt doar piese de mobilier elegante, ci și investiții pe termen lung în confortul și estetica locuinței tale. Pentru a te bucura de frumusețea și durabilitatea acestora, este esențial să le acorzi o atenție adecvată în ceea ce privește curățarea și mentenanța. Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți păstra canapeaua de piele într-o stare impecabilă.

1. Începe cu îndepărtarea prafului

Înainte de a aplica orice soluție de curățare, începe prin a îndepărta praful și murdăria de pe suprafața canapelei. Folosește o perie moale sau un aspirator la care poți atașa o perie cu peri moi pentru a preveni zgârierea pielii.

De asemenea, mai poți utiliza o cârpă moale din microfibră pentru a elimina praful de pe suprafața canapelei de piele. Această curățare trebuie realizată după aspirare, pentru a nu exista murdărie sau praf în exces ce poate dăuna canapelei.

2. Curățarea canapelelor din piele cu soluție de casă

Există câteva produse de uz casnic cu care poți curăța o canapea din piele și cel mai probabil, le ai deja la dispoziție. Una dintre soluțiile care funcționează bine pe acest tip de mobilier este un amestec între oțet și apă distilată. Pentru a realiza soluția, amestecă o cantitate egală de oțet alb și apă distilată. Apa de la robinet poate conține calcar și impurități, ce pot dăuna canapelei.

Adaugă acest amestec pe o cârpă moale. Stoarce cârpa și începe să freci canapeaua din piele pe secțiuni mici, ștergând partea umedă cu o cârpă uscată, apoi treci la secțiunea următoare. Continuă să umezești cârpa, să o storci și să freci pielea, iar în final, să ștergi fiecare secțiune.

3. Alege soluții de curățare potrivite

Pe lângă soluțiile făcute în casă, există o mulțime de soluții speciale pentru curățat canapelele din piele. Însă, nu toate produsele de curățare sunt potrivite pentru pielea naturală. Optează pentru soluții speciale pentru pielea de mobilier. Poți găsi astfel de produse în magazinele specializate de mobilă sau de articole pentru casă.

4. Îndepărtarea petelor de pe canapeaua din piele

Petele sunt de mai multe tipuri, în funcție de substanța care a intrat în contact cu materialul. În aceste cazuri trebuie acționat cât mai repede. Sunt frecvente petele de grăsime care se pot datora părului gras, alimentelor sau unor produse cosmetice. Cafeaua poate lăsa, de asemenea, pete pe canapeaua din piele.

Ori de câte ori observi astfel de pete pe canapeaua ta din piele, folosește soluția de curățare de casă pentru a o șterge. Dacă pata încă persistă, poți presăra amidon de porumb sau bicarbonat de sodiu, lasă-l să stea câteva ore să acționeze și, în final, îndepărtează reziduul cu o cârpă moale. Evită frecarea prea puternică, deoarece aceasta poate deteriora suprafața pielii.

Petele de urină de la animalele de companie pot fi îndepărtate folosind o cârpă înmuiată în apă caldă și o perie cu peri moi, pentru a îndepărta eventualele reziduuri. Șterge apoi umezeala cu o cârpă uscată. Dacă pata a decolorat deja canapeaua, poți aplica puțină cremă de lustruit pentru încălțămintea din piele și apoi freca ușor cu o cârpă din microfibră.

5. Hidratarea pielii și condiționarea canapelei

O canapea din piele bine curățată își sporește longevitatea. Pielea naturală poate deveni uscată și pierde din elasticitate în timp. Pentru a preveni acest lucru, utilizează o cremă sau un balsam special conceput pentru hidratarea pielii de mobilier. Aplică cu grijă și masează pentru a asigura o absorbție uniformă.

Există și o serie de uleiuri care funcționează foarte bine pe pielea canapelei. Poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale din portocală, lămâie, cocos sau cuișoare, ce au rol în protejarea pielii și în conferirea unui miros proaspăt. Încearcă să utilizezi acest balsam pentru piele, de cel puțin două ori pe an.

6. Protejează canapeaua împotriva luminii directe a soarelui

Lumina directă a soarelui poate cauza decolorarea și uscarea pielii. Plasează canapeaua într-un loc unde să nu fie expusă direct la razele solare sau folosește draperii și jaluzele pentru a proteja pielea.

7. Evită expunerea la căldură excesivă

Evită plasarea canapelei în apropierea surselor de căldură excesivă, precum radiatoarele, sobele, șemineele sau caloriferele, deoarece acestea pot contribui la uscarea și deteriorarea rapidă a pielii.

Înainte de a începe să cureți canapeaua, consultă ghidul producătorului pentru curățarea acesteia. Curățarea și mentenanța regulată a canapelelor de piele menține aspectul impecabil al mobilierului tău și prelungește durabilitatea acestuia.

Investind timp în îngrijirea corespunzătoare a canapelei de piele, te vei bucura de eleganța și confortul acesteia pentru mulți ani de acum înainte. Dacă îți dorești o curățare profesională a canapelei din piele, apelează la Mr. Magic!