Cum Se Curata Canapeaua Acasa

Curatarea canapelei poate parea o sarcina dificila, dar cu cateva sfaturi si tehnici, puteti face acest lucru cu usurinta. Sfaturile din articol va pot ajuta in a curata diferite tipuri de canapele si modele.

Pregatirea canapelei pentru curatare

Inainte de a incepe procesul de curatare, este important sa indepartati orice resturi sau pete superficiale cu o perie sau o laveta. Acest lucru va ajuta la inlaturarea oricaror particule care pot incarca solutia de curatare si sa va asigura ca petele sunt tratate cat mai eficient posibil.

Daca pe canapea sunt pete in functie de tipul de material al canapelei, puteti folosi o solutie de curatare specifica, fie ca e vin sau acoarela.

Cum curatam canapelele din piele

Canapelele din piele pot fi curatate cu un amestec de apa si sapun neutru sau cu o solutie speciala pentru piele ce revitalizeaza pielea si o rehidrateaza.

Cu timpul pielea isi pierde din elasticitate si are nevoie sa fie rehidratata periodic pentru a o pastra in stare buna.

Cum curatam canapelele cu tapiterii textile

Curatarea canapelelor cu tapiterii textile se face cu o solutie de curatare pentru tesaturi sau cu o solutie de curatare a covoarelor. Este important sa testati solutia de curatare intr-o zona ascunsa inainte de a o aplica pe intreaga suprafata a canapelei.

Pentru a aplica solutia de curatare, puteti folosi o perie moale sau o laveta curata. Este important sa evitati sa puneti prea multa solutie pe canapea, deoarece acest lucru poate duce la inmuierea sau decolorarea materialului. Folositi o cantitate moderata si frecati delicat zona afectata, apoi clatiti cu apa curata si stoarceti bine.

Dupa curatarea propriu-zisa, puteti utiliza un ventilator sau un uscator de par pentru a usca canapeaua. In cazul in care canapeaua este foarte uda, este posibil sa fie necesar sa asteptati pana cand se usuca complet inainte de a o utiliza din nou. Aceste sfaturi le puteti folosi si la curatarea scaunelor tapitate.

Este important sa nu folositi detergenti sau solutii de curatare care contin clor sau alte produse chimice agresive, deoarece acestea pot deteriora materialul canapelei. De asemenea, este recomandat sa evitati sa expuneti canapeaua la lumina directa a soarelui sau la surse de caldura puternice, deoarece acestea pot face ca materialul sa se decoloreze sau sa se inmoaie.

Concluzie

Curatarea canapelei se poate curata usor cu rabdare si solutiile potrivite. Daca doresti o curatare profesionala a canapelei, apeleaza cu incredere la Mr. Magic.

Este important:

  • sa testati solutiile de curatare inainte de a le folosi pe intreaga suprafata
  • sa evitati sa utilizati produse chimice agresive
  • sa uscati canapeaua complet dupa curatare

Respectarea acestor sfaturi va ajuta sa va pastrati canapeaua curata si ingrijita pentru mai mult timp.