8 metode prin care poți să-ți menții salteaua în stare bună pentru mult timp

O saltea întreținută corespunzător contribuie la un somn odihnitor. De aceea, salteaua de pat trebuie să fie îngrijită regulat pentru a-și menține cât mai mult timp proprietățile. Principalele neplăceri care pot avea loc asupra unei saltele sunt pătarea cu diferite lichide, mucegăirea și deformarea.

Iată câteva sfaturi și măsuri pe care le poți lua pentru a preveni astfel de probleme:

1) Utilizează protecție pentru saltea – o husă de protecție impermeabilă protejează salteaua împotriva transpirației, a petelor și altor deteriorări fizice. Poți alege o protecție pentru saltea care poate fi ușor de îndepărtat și ușor de spălat la mașină.

2) Aerisește zilnic salteaua – salteaua trebuie să fie aerisită în fiecare zi pentru a nu mucegăi și a căpăta mirosuri neplăcute. Deschide fereastra și lasă salteaua să se aerisească minim o oră. Dacă încăperea prezintă umiditate crescută, poți folosi un dezumidificator.

3) Curăță regulat salteaua – salteaua de pat trebuie aspirată și curățată pentru a preveni acumularea de praf, păr, acarieni și alergeni. Curăță în special marginile și cusăturile, acolo unde se poate acumula praful sau acarienii. Dacă salteaua prezintă protecție, se recomandă curățarea sa o dată la 6 luni, dacă nu are husă de protecție, ar trebui igienizată lunar.

4) Rotește sau întoarce salteaua – saltelele prezintă două fețe identice, cu suprafețe asemănătoare. Folosirea excesivă a unei singure suprafețe poate conduce la deformări și adâncituri neplăcute pentru somn și sănătate. De aceea, este recomandat să întorci sau să rotești salteaua pentru o distribuire uniformă a uzurii și a susținerii corpului.

5) Evitarea așezării de obiecte grele pe saltea – salteaua servește numai pentru a susține corpul în timpul somnului sau odihnei. Evită să pui obiecte grele sau contondente pe pat, pentru că acestea pot deforma ușor suprafața saltelei.

6) Folosește un suport adecvat pentru saltea – este de evitat ca salteaua să fie pusă direct pe sol, deoarece există riscul acumulării de umiditate și murdărie, precum și riscul de a se deforma mai ușor. Folosește un cadru de pat solid și stabil sau o somieră pentru susținerea corectă și uniformă a greutății saltelei.

7) Spală regulat lenjeria de pat – lenjeria ce vine în contact direct cu salteaua trebuie spălată cât mai des, de obicei, o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, chiar dacă există o husă protectoare. O lenjerie curată și o husă spălată în mod regulat contribuie astfel la menținerea igienei saltelei.

8) Respectă indicațiile producătorului – fiecare tip de saltea prezintă instrucțiunile sale specifice pentru curățare și întreținere. În funcție de material și tipul țesăturii, vei putea utiliza anumite metode sau substanțe pentru curățare. În general, o saltea poate fi aspirată folosind capătul de tip perie al aspiratorului, însă este întotdeauna recomandat să știi ce este interzis să utilizezi, pentru a nu dăuna țesăturii.

Respectând aceste practici de întreținere simple și eficiente, te vei putea bucura mai multă vreme de salteaua ta, astfel încât să ai parte de un somn odihnitor. Dacă ai nevoie de ajutor specializat, poți apela cu încredere la serviciile profesionale de curățare saltele de pat oferite de Mr. Magic!